2. krog madžarskega prvenstva za dekleta

2. krog madžarskega prvenstva za dekleta je potekal dne 5.10.2014 v Szekesfehervarju.

V tem krogu so dekleta Olimpije za nasprotnice dobile »stare« znanke, moštvo Vadmacskak in moštvo Esztergomi Vitezek.

V prvi tekmi dneva se je Olimpija pomerila z moštvom Esztergomi Vitezek. Kljub dokaj zgodnji uri so dekleta od prve minute tekme pritisnile na nasprotnice in z odlično igro, tako v napadu kot v obrambi dosegle zelo prepričljivo zmago 29 – 7. Točke za Olimpijo so dosegle Petra Metul (10), Jera Kunčič (5), Eva Povše (5), Tanja Čolnik (5) in Nastja Modic (4).

V drugi tekmi so našim dekletom nasproti stale igralke moštva Vadmacskak. Pod vtisom prve zmage v madžarskem prvenstvu je dekletom malce popustila koncentracija v obrambi in nasprotnice so to s pridom izkoristile in slavile z rezultatom 26 – 0.

Tretja tekma je bil povratni obračun z moštvom Esztergomi Vitezek. Prvi polčas so naša dekleta dobila z rezultatom 10 – 0. Oba zadetka sta bila plod zelo dobre igre v obrambi, kjer so dekleta z velikim pritiskom na nasprotnice osvojile žogo in z odlično organiziranim napadom dosegle zelo pomembna zadetka.
V drugem polčasu so dekleta zaradi rumenega kartona ostale za dve minuti na igrišču samo s 6. igralkami, kar so nasprotnice izkoristile in dosegle zadetek. Kljub temu pa so v zadnjih minutah igre dekleta z zelo pametno igro preprečile vse napade nasprotnic in tekmo rutinirano pripeljale do konca. Zadetka sta dosegli Eva Povše in Nastja Modic.

Omeniti je potrebno, da smo moštvu Vadmacskak posodili tudi dve igralki, in sicer Klariso Prezelj in Majo Fonda, ki sta odigrali zelo pomembno vlogo pri zmagi moštva Vadmacskak nad moštvom Esztergomi Vitezek. Maja Fonda, ki je poleg Dominike Deželak najmlajša članice moštva, je celo dosegla zadetek za ekipo Vadmacskak.

Po nekaj daljšem premoru zaradi vseh ostalih tekem, je sledil še povratni obračun z moštvom Vadmacskak. Prvi polčas so dekleta odigrale na zelo visokem nivoju in z napadalno igro dosegle zelo lep zadetek, ki je bil plod dela celotnega moštva. Zadetka se je tokrat veselila Tiva Zagorc Pilko. Polčas so dekleta dobila z rezultatom 5 – 0. V drugem polčasu je moštvo, zaradi rumenega kartona zopet ostalo na igrišču s 6. igralkami, kar so zelo kvalitetne nasprotnice s pridom izkoristile in dosegle 3 zadetke. Končni rezultat je bil 17 – 5 za moštvo Vadmacskak. V tej tekmi je prvič nastopila tudi debitantka Petra Frece.

Moštvo Olimpije je nastopilo z naslednjo postavo:
1. Petra Metul
2. Tiva Zagorc Pilko
3. Kristina Povše
4. Tanja Čolnik
5. Nastja Modic
6. Jera Kunčič
7. Eva Povše
8. Klarisa Prezelj
9. Dominika Deželak
10. Maja Fonda
11. Petra Frece

Glede na prikazano je dekletom potrebno čestitati, saj so že na drugem turnirju dokazale, da znajo igrati rugby in da so ena redkih ekip, ki igra resnično kot moštvo. Vsi zadetki so bili plod zavzete igre celotnega moštva, kar je razvidno tudi iz tega, koliko različnih igralk je doseglo zadetke.

Na koncu smo se veselili tudi zmage v »tretjem polčasu«, po zaslugi Kristine Povše in Nastje Modic.

Naslednji krog se bo igral 2.11.2014.
madzarska_2_krog madzarska_2_krog_1 madzarska_2_krog_2