2nations7s – Članice osvojile veliki pokal

2 Nations 7s
Predpretekli vikend je v Foglianu (Italija) potekal še drugi del tekmovanja 2 nations 7s, kjer so naše članice ponovno osvojile prvo mesto in tako postale skupne zmagovalke turnirja 2 nations 7s. ČESTITAMO!

Turnir 2 nations 7s je bil zasnovan kot dvo-delni turnir v ogrevalnem delu sezone. Prvi del je potekal v Ljubljani in se ga je udeležilo 8 ekip, drugi del pa v Foglianu, kjer se je turnirja udeležilo 6 ekip. Ljubljanski del turnirja je potekal 16.9.2017, zaznamovalo pa ga je deževno vreme in blatno igrišče, ki pa ragbijašic ni prestrašilo. V Ljubljano je pripotovalo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. V A skupini so bile ekipe: Danube Pirates (Avstrija), Olimpija, Derventa (BiH) in Jäger (Italija). V B pa so bile ekipe: Iniziative Villorba (Italija), Košice (Slovaška), Vadmacskák (Madžarska) in RK Nada (Hrvaška).

Prvotno je bil turnir zasnovan v treh delih in sicer prvi krog skupinske tekme, v drugem krogu izločitvene tekme in v tretjem krogu tekme za končno razvrstitev, kar bi pomenilo 20 tekem. Vreme nam je na turnirju povzročalo nekaj težav, zaradi nevarnosti strel in močnega naliva je bila ena od tekem vmes tudi prekinjena, zato smo turnir skrajšali in takoj po skupinskem delu tekmovanja prešli na boje za mesta. Ne glede na vremenske razmere pa je dan zaznamovalo veliko lepih rugby akcij in predvsem druženje ter povezovanje ekip. Komaj čakamo, da naslednje leto turnir ponovimo!

Italijanski del turnirja je potekal 30.9.2017 v Foglianu, kjer nam je bilo vreme bistveno bolj naklonjeno. Na tem turnirju so bile prisotne ekipe: Olimpija, Civette (Italija), Derventa (BiH), Meister zs (Italija), Jäger 7s (Italija) in Mladost (Hrvaška). Naša ekipa se je v skupinskem delu pomerila proti ekipama Jager 7s in Civette in obe premagala. Ekipa Jager nam je bila poznana že iz ljubljanskega dela turnirja, večje težave pa je predstavljala ekipa Civette, ki je pred tem turnirjem še nismo srečale. Z isto ekipo smo se soočile tudi v finalu, kjer smo njihovo trdo obrambo in močen napad premagale s hitrostjo, vzdržljivostjo in iznajdljivostjo. Dan je bil odličen, ekipa je bila razpoložena in sledil je odličen rezultat. Domov smo prinesle pokal, ki je tako velik, da potrebuje svojo vitrino!

Do konca leta se bo ekipa Rugby Olimpija udeležila tekem razširjenega avstrijskega prvenstva, kjer bomo odigrale 4 turnirje. Prvega smo odigrale ta vikend na Dunaju in dosegle odlično 2. mesto. Sledijo še turnirji: 21.10 (Graz), 4.11 (Celovec) in 11.11. (Wiener Neustadt).

rezultati

rezultati

Marko Babnik

Marko Babnik