3. krog madžarskega prvenstva za dekleta

3. krog madžarskega prvenstva za dekleta je potekal  2.11.2014 v Pazmand-u.

V tem krogu se je turnirja udeležilo skupno pet moštev.

V prvi tekmi se je Olimpija pomerila z moštvom Esztergomi Vitezek. Od samega začetka se je na igrišču videlo katero moštvo je boljše. Olimpija je prevladovala v vseh prvinah rugby igre in na koncu zasluženo zmagala z rezultatom 31 – 15. Točke za Olimpijo so dosegle Petra Metul (5), Jera Kunčič (10), Eva Povše (6), Tanja Čolnik (5) in Kristina Povše (5).

V drugi tekmi so našim dekletom nasproti stale igralke moštva Elefántok RSE, ki se nahajajo na drugem mestu skupne lestvice. Kljub veliki meri borbenosti igralk Olimpije, je v tej tekmi prišla do izraza kvaliteta posameznih igralk nasprotnega moštva, ki so slavile z rezultatom 32 – 0.

Tretjo tekmo so dekleta igrala proti tretjeuvrščenemu moštvu prvenstva Battai Bulldogok. Tekma je bila že od samega začetka zelo borbena, na trenutke tudi nervozna. Igralke Olimpije so odigrale zelo dobro v vseh fazah igre in že od samega začetka tekme je bilo čutiti, da lahko dosežejo zmago proti moštvu Battai. Kljub zaostanku 7 – 0 so dekleta v odločilnih trenutkih tekme pokazale veliko mero borbenosti in zbranosti, ter dosegle dva zadetka in slavile zmago 10 – 7. Zadetka sta dosegli Eva Povše in Jera Kunčič.

V zadnji tekmi so našim dekletom nasproti stale igralke moštva Fehérvár RK, ki se nahajajo na prvem mestu skupne lestvice. V tej tekmi so priložnost dobile tudi igralke, ki imajo malo manjšo minutažo in dokazale, da si vsekakor zaslužijo svoje mesto v ekipi, saj so tekmo odigrale zelo borbeno in po svojih najboljših močeh. V tej tekmi je zopet prišla do izraza kvaliteta posameznih igralk nasprotnega moštva, ki so slavile z rezultatom 46 – 0.

Moštvo Olimpije je nastopilo z naslednjo postavo:
1. Petra Metul
2. Tiva Zagorc Pilko
3. Kristina Povše
4. Tanja Čolnik
5. Nastja Modic
6. Jera Kunčič
7. Eva Povše
8. Klarisa Prezelj
9. Maruša Trnovec
10. Tea Cipranić
11. Špela Kadunec
12. Klara Avsenik

Naslednji krog se bo igral 16.11.2014, pred tem pa dekleta čaka še prijateljska tekma proti moštvu Mladost iz Zagreba, in sicer 8.11.2014.

madzarska_3_krog madzarska_3_krog_a madzarska_3_krog_b