4. krog madžarskega prvenstva za dekleta

4. krog madžarskega prvenstva za dekleta je potekal dne 16.11.2014 v mestu Vac.

V tem krogu je na turnirju sodelovalo 7. moštev, ki so nastopila v dveh skupinah. Igralke Olimpije so prvič nastopile v skupini »najboljših« moštev.

V prvi tekmi dneva se je Olimpija pomerila z moštvom Fehérvár RK. Ne glede na to, da so nasprotnice lanskoletne prvakinje madžarske lige in tudi trenutno vodilno moštvo lige, so naša dekleta od samega začetka tekme dala vedeti, da bodo trd oreh za moštvo Fehérvár RK. Prvi polčas so dekleta odigrala zelo organizirano, tako v obrambi kot v napadu. Na »presenečenje« vseh prisotnih se je prvi polčas končal z minimalnim vodstvom moštva Fehérvár RK, 10 – 7. V drugem polčasu so prišle do izraza izkušnje nasprotnic, ki so izkoristile vsako napako naših deklet in tekma se je končala z rezultatom 29 – 12 za moštvo Fehérvár RK. Točke za Olimpijo sta dosegli Jera Kunčič (7) in debitantka Mojca Harej (5).

Drugo tekmo so dekleta igrala proti moštvu Battai Bulldogok. »Vrhunec dneva« za igralke Olimpije. Tekma, ki je iz naših deklet izvlekla maksimum. Obe moštvi sta igrali na zelo visokem nivoju. Rezultat 0 – 0 se je vlekel skozi celotni prvi polčas in tudi polovico drugega polčasa, vendar pa so naša dekleta s potrpežljivo igro in z zelo lepo izpeljano akcijo dosegle enega lepših zadetkov na tem turnirju. V zaključku tekme je zopet prišla do izraza borbenost naših deklet, ki bi ob malo večji zbranosti v zadnjih sekundah tekme lahko dosegle še en zadetek. Končni rezultat je bil 5 – 0 za Olimpijo. Zadetek je dosegla Nastja Modic.

V zadnji tekmi so našim dekletom nasproti stale igralke moštva Elefántok RSE, drugouvrščeno moštvo lige. Igralke Olimpije so tekmo odigrale zelo borbeno, vendar pa je bila kvaliteta posameznih igralk nasprotnega moštva zopet odločilna. Končni rezultat 36 – 0 za moštvo Elefántok RSE.

Moštvo Olimpije je nastopilo z naslednjo postavo:

 1. Petra Metul
 2. Tiva Zagorc Pilko
 3. Kristina Povše
 4. Tanja Čolnik
 5. Nastja Modic
 6. Jera Kunčič
 7. Mojca Harej
 8. Klarisa Prezelj
 9. Špela Kadunec
 10. Klara Avsenik
 11. Maja Fonda

 

Tekmovanje v madžarskem prvenstvu se bo nadaljevalo v spomladi.

»Vrstni red igralk« po doseženih točkah:

#PriimekImeŠt. doseženih točk
1.KunčičJera27
2.PovšeEva21
3.ČolnikTanja15
4.MetulPetra15
5.ModicNastja14
6.PovšeKristina5
7.Zagorc PilkoTiva5
8.HarejMojca5

 

Podrobnejše informacije v zvezi s tekmovanjem v madžarski ligi najdete na povezavi:

http://www.rugbystat.hu/2015/noi/index.php

oli oli1 oli2 oli-bat oli-vac