Celtic iz Dunaja presenetil zmaje

Olimpija se je na Dunaj odpravila v okrnjeni zasedbi. Zaradi poškodb in drugih obveznosti je imel trener Boris Vajagič kratko in nekoliko manj izkušeno klop za zamenjave.

» Imamo problem, ker trenutno ekipa ni konstantna. Bilo je kar nekaj sprememb na pozicijah. V začetni postavi je bilo nekaj igralcev, ki so manj izkušeni, a so kljub temu pokazali suverenost in svoj čas na igrišču dobro izkoristili.« je povedal Boris Vajagič.
Olimpija je ponovno skozi večji del tekme svojega nasprotnika držala v njihovem dvaindvajset metrskem prostoru, a na srečo Dunajčanov tega ni znala izkoristiti. Dunajčani so bili nevarni pred vsem s svojimi hitrimi proti napadi in brcanjem žoge globoko v polovico Olimpije, kar pa se jim je na koncu obrestovalo, saj je eden izmed Celtikovih igralcev blokiral strel Mitrovića in prišel do lahkega zadetka. Zmaji so klonili z rezultatom 21 – 13 .

Za Olimpijo sta se med strelce zapisala Urban Magušar, ki je kot edini Olimpijin igralec dosegel zadetek, ter Igor Mihelič, ki je bil ponovno strelsko razpoložen in s svojo zlato desnico nastreljal potrditev zadetka in eno kazen. Obema čestitamo.

Pregled jesenskega dela sezone

V ARC Premiership Olimpija trenutno zaseda 3. mesto in za drugo uvrščenim Celticom zaostaja za 8 pik. Medtem, ko jih s četrtega mesta lovi Stade, ki je od Olimpije oddaljen le za 1 piko.

Med prvimi desetimi najboljšimi strelci lige imamo kar dva igralca in sicer 2. mesto zaseda Igro Mihelič z 23 točkami in pa na 4. mestu Sebastjan Rman z 20 točkami.

V Državnem prvenstvu Olimpija trenutno še vedno zaseda 1. mesto in z prednostjo petih točk vodi pred drugo uvrščenim Mariborom.