Dekleta osvojila 3. mesto v madžarskem prvenstvu

V zadnjem krogu madžarskega prvenstva je na turnirju sodelovalo 6 ekip, ki so nastopila v dveh skupinah. Igralke Olimpije so za nasprotnice v svoji skupini dobile ekipo Fehérvár RK in ekipo Esztergom.

V prvi tekmi dneva se je Olimpija pomerila z ekipo Fehérvár RK. Vodilna ekipa prvenstva je bila tudi v zadnjem krogu premočan nasprotnik za igralke Olimpije. Končni rezultat je bil 38 – 7. Edine točke za Olimpijo je dosegla Mojca Harej.

Drugo tekmo so dekleta igrala proti ekipi Esztergom. V izjemno zanimivi tekmi, kjer je bilo doseženih veliko zadetkov, se zmagovalna ekipa ni vedela do zadnje sekunde tekme, ko je po neuspešni potrditvi zadetka igralk Esztergoma, zmaga pripadla ekipi Olimpije. Končni rezultat 27 – 26. Zadetke za Olimpijo so dosegle Nastja Modic, Eva Povše (3) in Jera Kunčič.

V zadnji tekmi turnirja so našim dekletom nasproti stale igralke ekipe Érdi Vadmacskák. Tekma, ki se je igrala za tretje mesto na turnirju je bila vse prej kot lahka. Igralke Olimpije so še enkrat več dokazale, da so v času od prvega turnirja do te, zadnje tekme, »dozorele« kot ekipa. Odigrale so svojo najboljšo tekmo v vseh osmih krogih in na koncu zasluženo zmagale 17 – 15, ter potrdile končno tretje mesto na turnirju in v madžarskem prvenstvu. Zadetke na zadnji tekmi sta prispevali Jera Kunčič (2) in Nastja Modic.

Ekipa Olimpije je nastopila z naslednjo postavo:

 1. Metul Petra
 2. Zagorc Pilko Tiva
 3. Povše Kristina
 4. Čolnik Tanja
 5. Modic Nastja
 6. Kunčič Jera
 7. Harej Mojca
 8. Povše Eva
 9. Trnovec Maruša
 10. Kadunec Špela
 11. Povše Ana
 12. Cipranič Tea

»Vrstni red igralk« po doseženih točkah v madžarskem prvenstvu:

#PriimekImeŠt. doseženih točk
1.KunčičJera44
2.PovšeEva36
3.HarejMojca31
4.ModicNastja24
5.ČolnikTanja20
6.MetulPetra15
7.PovšeKristina5
8.Zagorc PilkoTiva5

esztergom_rs esztergom2_rs esztergom1_rs