EL: Prva zmaga v prvi razširjeni avstrijski ligi

Članska ekipa RAK Olimpija je v soboto 20.9.2014 odšla na gostovanje v Innsbruck.
Na gostovanje smo se odpravili z oslabljeno zasedbo, saj smo imeli zaradi službenih obveznosti igralcev le dve menjavi.

Zaradi zastojev na cesti smo v Innsbruck prispeli s precejšnjo zamudo. Domačini in sodnik so nam odobrili potreben čas za ogrevanje.

Nasprotnik nam je bil še neznan, tako da nismo vedeli kaj lahko pričakujemo. Izkazali so se za trdo in borbeno ekipo, vendar smo uspeli ubraniti njihove prodore in poskuse polaganja zadetkov. Tekma je bila “nervozna”, čemur je na našu strani botrovala predvsem utrujenost od dolge poti, na strani domačinov pa naša obramba in močan skram.

Prvi polčas je bil precej izenačen. RC Innsbruck je povedel po kazenskem strelu na gol. Olimpija je poskusila izenačiti, vendar prvi kazenski strel na gol ni našel svoje tarče. V drugo je bil Igor Mihelič uspešen in izenačil na 3:3.

V začetku drugega polčasa je prišlo do vroče krvi in pretepa. Sodnik je določil kar tri stroge kazni. Dva rumena kartona in en rdeč karton  Vsaka stran je dobila po en  rumen karton, Olimpija pa še rdečega, tako da smo do konca tekme igrali z igralcem manj. Za nameček smo kasneje “pridelali” še en rumen karton, tako da smo nekaj časa igrali celo z dvema igralcema manj. Kljub temu je Mihelič dosegel zadetek in še potrditev le-tega, in s tem povedel Olimpijo do vodstva sedmih točk (3:10). V nadaljevanju je dosegel še tri točke iz kazenskega strela in prednost povišal na deset točk (3:13). Domačini so s kazenskim strelom na gol znižali zaostanek na sedem točk (6:13). Pričakovano so pritisnili s polno močjo, saj so hoteli doseči zadetek in poskusiti izenačiti rezultat, vendar smo se uspešno ubranili njihovih napadov.

Točke za Olimpijo:
Igor Mihelič  – 13

rci-oli