Alpine Rugby Championship 
27. September 2014, 15:00
Olimpija
26 -28
Stade Rugby
RAK Olimpija

Match Report

RK Olimpija – Stade Rugby 26-28 (15-7)

Olimpija je v drugem krogu razširjenega avstrijskega prvenstva gostila moštvo Stade Rugby, vendar morala priznati premoč gostov.

Gostje so že v 2. minuti tekme dosegli svoj prvi zadetek in ga uspešno potrdili, ter tako povedli 0-7. Domačini smo hitro prevzeli pobudo v svoje roke in v 5. minuti zmanjšali rezultat na 3-7.
Žle je uspešno izkoristil kazenski strel. V 18. minuti je Potnik dosegel zadetek, ki ga je Žle uspešno potrdil in tako smo prezveli vodstvo z 10-7. V 35. minuti je Jug dosegel še zadnji zadetek v prvem polčasu.

Rezultat ob polčasu 15-7.

V drugem polčasu smo hitro dosegli nove 3 točke po uspešno izvedenem kazenskem strelu Miheliča 18-7. Gostje so po kazni Olimpije uspeli prenesti igro 5 metrov od našega polja zadetka. Iz uspešno izvedenega avta so uspeli preriniti žogo v polje zadekta in po uspešnem strelu na gol zmanjšali zaostanek na 18-14. Pri Olimpiji so kmalu za tem sledile prve menjave. Pogačar je zamenjal Kosanoviča, Kukovec pa Mostarja. Po ponovno uspešnem kazenskem strelu Miheliča smo v 52. minuti povedli 21-14. V 57. minuti je sodnik dosodil rumeni karton Gumzeju. “Lekcija” rumenega kartona je bila precej huda, saj so gostje hitro izkoristili premoč enega igralca in izkoristili trenutno nezbranost Olimpije in že naslednjo minuto dosegli nov zadetek. Uspešno potrjen strel na gol je izenačil rezultat na 21-21. Le 6 minut kasneje so gostje ponovno dosegli zadetek in ga zasneljivo potrdili, ter ponovno prevzeli vodstvo 21-28. Olimpija je močno pritiskala na goste in na vse načine poskušala doseči zadetek, kar se je v 73. minuti tudi obrestovalo. Z zadetkom Kukovca smo zmanjšali zaostanek na dve točki 26-28. Žal nismo uspeli potrditi zadetka, kar bi izenačilo rezultat tekme.

Tekma je bila zelo izenačena in trda. Olimpija je imela sicer več priložnosti za zadetke, vendar tega žal ni uspela izkoristiti. Zgrešenih je bilo tudi nekaj kazenskih strelov.

Po besedah kapetana gostov, je bila tokrat športna sreča na njihovi strani. Izrazili so tudi presenečenje nad trdo in dobro igro Olimpije, ter da smo dokazali, da spadamo v 1. avstrijsko ligo.

Točke za Olimpijo:
Zadetki: Potnik, Jug, Kukovec
Potrditev zad.: Mihelič (2), Žle
Kazenski strel: Žle

Igralec tekme: Jug

Točke za Stade Rugby:
Zadetki: Farkhondeh-Fal, Dobner, Panek, Hirad
Potrditev zad.: Dobner (4/4)

Igralec tekme: Farkhondeh Fal

Subs

Name
Sašo Galič Četnik ← Gašper Potokar
Luka Popovič ← Sašo Galič Četnik
Igor Kukovec ← Simon Mostar
Primož Preksavec ← Marko Gumzej