Mestni derbi U-16 selekcije

4. oktobra 2014, sta se v Ljubljani v selekciji U-16 pomerili moštvi Rugby klub Ljubljana in Rugby Olimpijo. Vreme je bilo po večini oblačno ,samo občasno je posijalo sonce. Teren je bil idealen za igro, ne preveč razmočen in ne preveč suh. Tekma je trajala dvakrat po 30 minut, s petnajstimi igralci in standardnimi pravili. Začetek tekme je bil razburljiv, saj so mladi zmaji želeli vnovič potrditi prevlado nad selekcijo iz Stanežič. Po prvem zadetku zmajev je že kazalo, da bodo gostje zlahka zmagali, vendar so domačini kmalu pokazali borbenost in se niso kar vdali v usodo. To se jim je obrestovalo saj so prišli do izenačenja. Vendar ne za dolgo, saj so gostje stopnjevali tempo, prišli do vodstva in ga zadržali do konca prvega polčasa . Rezultat ob polčasu je bil -10:17. Med odmorom je trener zmajev Mahkota, igralcem namenil nekaj spodbudnih besed, zahteval bolj kolektivno igro in manj zanašanja na individualne sposobnosti nekaterih igralcev Olimpije.

Drugi polčas so zmaji upoštevali navodila trenerja, igrali kot moštvo bolj povezano, ter zato tudi zvišali vodstvo. Domačini so do sredine drugega polčasa vzdrževali rezultatsko razliko, vendar so bili zmaji boljši v igri. Kljub zmagi igralcev Olimpije 29:17 je ostal grenak priokus, saj je bila prikazana igra v Stanežičah glede na prejšnji teden, tako rekoč korak nazaj glede. Verjetno je k temu botrovalo tudi pomanjkanje igralcev Olimpije, saj jim je moralo nasprotno moštvo posoditi nekaj igralcev.

Točke so dosegli:

Juš 15

Matevž 12

Tadej 2

Slike s tekme si lahko ogledate na:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.751516244922235.1073741848.137399063000626&type=3
u16-rklj-rako