Mladi zmaji gostovali v Zagrebu

20. septembra 2014, je v Zagrebu potekala tekma U-16 selekcije med RK Zagreb in RAK Olimpija. Vreme je bilo sončno, zaradi dežja pred tekmo, pa je bilo igrišče razmočeno in zelo zahtevno za igrati.
Tekma je trajala štirikrat po 20 minut, s petnajstimi igralci in s standardnimi pravili. Na žalost je RAK Olimpija igrala le z 12 igralci.

Že sam začetek prve polovice tekme je bil razburljiv, saj so domačini od prve minute tekme želeli izkoristiti številčno premoč. To se jim je tudi obrestovalo, saj so povedli že po petih minutah igre. Igralci Olimpije so poskušali vse, da bi odgovorili na vodstvo domačinov. Trud se jim je obrestoval, tako da so uspeli zmanjšati vodstvo domačinov. Na žalost so domačini znali izkoristiti številčno prednost, ter povečali vodstvo. Ob polčasu so Zagrebčani že vodili s 26:12.

Drugi polčas so Zagrebčani prav tako začeli v napadalnem ritmu. Gostje so dosegli še en zadetek v tretji četrtini, vendar niso mogli več dohiteti domačinov. V zadnji četrtini so Zagrebčani nanizali še dva zadetka. Tekma se je končala z rezultatom 41:17.

Točke za Olimpijo so dosegli: Matevž 7, Adnan 5 in Juš 5.
ZG