Mladinci do naslova državnega prvaka, člani z zmago nad Mariborom, punce še lovijo svojo pravo formo

Mladi zmajčki so si v soboto na domačih tleh priigrali naslov državnega prvaka. Tako ekipa do 14 let, kot ekipa do 16 let sta z visoko zmago nad RK Ljubljana in dobro igro pokazali, da sta si naslov državnih prvakov res zaslužili. Z zmagama obeh ekip je bil trener Miha Mahkota vidno zadovoljen »Pokazala se je kondicijska pripravljenost in pa nekateri atributi posameznih igralcev, ki so pripomogli h zmagama obeh ekip. Hvala tudi RK Ljubljana za pošteno in borbeno igro.«

Rezultati:

RAK Olimpija U14 – RK Ljubljana U14   (27:0)
RAK Olimpija U16 – RK Ljubljana U16   (57:10)

 

Člani nad Mariborčane z prepričljivo zmago in novimi točkami v DP

Zmaji so si zagotovili nove točke v državnem prvenstvu, z visoko zmago 52 : 20 so na domačih tleh ugnali Mariborčane.

Boris Vajagič, glavni trener nam je v prejšnjem pogovoru dejal, da si ne bodo dovolili nobenih presenečenj in tako je tudi bilo. V prvi liniji je prišlo do nekolikšnih sprememb saj zaradi reprezentančne dolžnosti ni bilo Sebastjana Rmana, ki je velik člen v prvi liniji. Na pozicijo »hookerja« je bil tokrat postavljen, sicer izkušeni, Luka Miklič. Vendar pa se je pri izvajanju avtov vseeno pokazalo nekoliko slabše metanje, ki je pa posledično prineslo nekaj kazni proti Olimpiji.
Mariborčani so tekmo dobro začeli in na pozicijah igralcev skrama parirali Olimpiji, nekje do prve polovice prvega polčasa, nato pa je Olimpija igro bolj razširila po liniji skozi katero so v nadaljevanju tekme dosegli 5 zadetkov.
Vendar pa se Mariborčani kljub visokem vodstvu niso predali, ohranili trezno glavo in v drugi polovici drugega polčasa nekoliko nezbranim igralcem Olimpije položili dva lepa zadetka, ki pa sta bila seveda premalo za zmago.

Ekipa Olimpije:
1. Potokar Gašper, 2. Miklič Luka (5), 3. Popovič Luka, 4. Ostrež Aljaž, 5. Kukovec Igor, 6. Mostar Simon, 7. Magušar Urban, 8. Gombač Simon (10), 9. Žle Pavle (4), 10. Mihelič Igor (8), 11. Kruljc Jan, 12. Jug Aleksander(10), 13. Kocjančič Luka(5), 14. Cerar Luka, 15. Čevka Domen

Zamenjava:
16. Babnik Marko, 17. Horvat David (5), 18. Ivanovič Miroslav (5), 19. Marko Gumzej

 

Dekleta so se tokrat z Dunaja vrnile brez dobljene tekme

Na Dunaju je potekal drugi turnir v sedmici za punce, ki so se ga naše zmajčice udeležile. Vendar pa ni šlo vse po načrtih nPunce na dunaju 7.11.am je povedala njihova trenerka Kim Habjan »Začele smo zelo dobro, to kar nam je zadnjič najbolj manjkalo, da si podajamo žogo v napadu bolj aktivno smo popravile, vendar pa nas je na koncu izdala kondicijska pripravljenost, ki je botrovala vsem porazom. Če bi odvzeli ostale tri tekme so punce igrale dobro. Sedaj imamo do naslednjega turnirja dva tedna časa, ki pa ga bomo pred vsem namenili kondicijski pripravljenosti.« .
Na zadnji tekmi so punce le prišle do zadetka. Po številnih fazah v 22 metrskem prostoru je na koncu dobro znala izkoristiti Maruša Trnovec, ki je prebila obrambo in položila žogo v končno cono za zadetek.

Ekipa, ki je zastopala zelene barve na Dunaju:
Tiva Pilko, Nastja Modic, Tanja Čolnik, Maruša Jarc, Maruša Trnovec (5), Špela Šenica, Špela Kadunc, Dominika Deželak, Eva Povše

 

Rezultati:

RAK Olimpija – Praga     (0:15)
RAK Olimpija – Donau I  (0:45)
RAK Olimpija – Graz        (0:32)
RAK Olimpija – Donau      (5:30)

 

Zapisal: D.Č.