Mladinci U-16 še vedno nepremagani proti mestnem tekmecu

9. maja 2015, je v Ljubljani v Štepanjskem naselju potekal mestni derbi selekcije U-16, med rugby moštvoma Olimpije in rugby klubom Ljubljana. Sobotno popoldne je bilo sončno, tako da so bili dobri pogoji za igranje. Mladinci so igrali dvakrat po 30 minut, s standardnimi pravili. Igralci Olimpije so takoj želeti vzpostaviti dominantno igro, in kmalu po začetnem pisku so domači prišli do vodstva, nadaljevalo skozi celotni polčas in se ustavilo pri rezultatu 15:0 ob premoru.

V drugem polčasu so gostje želeli hitro nadoknaditi zaostanek, in tako kmalu po začetku drugega polčasa prišli do prvih točk. Obramba zmajev je malo zaspala ob vodstvu in tako dopustila da so gostje prišli do izenačenja ob polovici drugega polčasa, strasti so se razvnele ko je igralec Ljubljane potisnil igralca Olimpije v aut, ta pa se je burno odzval in začelo se je vsesplošno prepiranje, ko je sodnik pomiril strasti je igralcema Olimpije in Ljubljane podelil rdeči karton. Po podeljenima kartonoma so igralci Ljubljane prišli do prvega vodstva(22:18), ki pa ni dolgo trajalo saj so Igralci Olimpije strnili vrste in nanizali še 3 zadetke, ki je bil tudi končni rezultat 34:22.

Nekaj besed še s strani Igralca Olimpije Tadeja, glede odigrane tekme.

»Kljub zmagi, nisem zadovoljen z našo igro, saj bi lahko igrali bolje. Če bi delali stvari, ki jih delamo na treningu bi bila zmaga veliko lažja. Hkrati se vam mladi zmaji zahvaljujemo za podporo in upamo, da je bomo deležni tudi na tekmi v soboto proti mladosti.«

Točke so dosegli:

Tadej 12

Juš 10

Matevž K. 7

Matevž 5

Rugby klub Olimpija vabi mlajše, da se pridružijo ekipi.

Vabljeni vsi, ki so stari 11 let in več. Treningi so vsak ponedeljek, sredo in petek od 17.30 – 19.00 na rugby igrišču v Štepanjskem naselju.

Trener, Miha Mahkota 041/735-659