Olimpija z zmago nad Celtic-om osvojila 2.mesto v ligi

V soboto 28.5. je Olimpija gostila ekipo Celtic iz Dunaja.

Zmaji so morali to tekmo dobiti, če so želeli ostati na 2. mestu v Avstrijski razširjeni ligi. Tega so se pred tekmo dobro zavedali in imeli to tudi ves čas v njihovih glavah. Vendar pa po sodnikovem žvižgu za pričetek tekme ni šlo vse kot po maslu.

Prvi polčas je bil precej izenačen, tako eni kot drugi so nanizali nekaj priložnosti, a je bila le Olimpija enkrat uspešnejša in tako se je prvi polčas končal z vodstvom 7:0 .

Zmajem je v prvem polčasu kar nekaj preglavic povzročalo izvajanje iz out-a in pa sama igra, ki ni stekla kot so si jo zamislili. Šele v drugi polovici drugega polčasa se je zmajem igra povsem odprla. Po nekaj individualnih prodorih in pa širšo igro je Olimpija prišla na koncu do petih zadetkov in tako ekipo Celtic-a porazila z rezultatom 29:5 .

“Tekma je bila težka pred vsem zaradi vremenskih pogojev. Termomentri so kazali blizu 30°C in ob tej temperaturi je normalno težje igrati. Vendar pa to vseeno ni izgovor za nepotrebne napake, ki smo jih naredili predvsem v prvem polčasu. Fantom sem med polčasom dejal, da se bo potrebno zbrati in da bo treba pokazati karakter in drugačno igro, če bomo hoteli s tekme oditi kot zmagovalci in fantje so to naredili. V drugem polčasu so se razigrali in pokazali pravi obraz ekipe. Vseeno pa nam je žal, da je splet okoliščin nanesel tako, da smo izgubili v boju za prvo mesto v ligi. Malo smole in nekaj poškodb in rezultat je bil tak. Kjub temu smo lahko zadovoljni, ponosen sem na fante in zagotavljamo, da se bomo naslednjo sezono vrnili še močnejši.” je še dodal Boris Vajagič, glavni trener članske ekipe RAK Olimpija.

Zahvaljujemo se tudi vsem navijačem, ki ste nas bodrili skozi celo leto.

Z ramo ob rami zmaji po srcu, Olimpija!

 

Ekipa, ki je igrala na tekmi:

  1. Miklič Luka, 2. Rman Sebastjan (10) , 3. Potnik Luka, 4. Henry Roman, 5. Ostrež Aljaž, 6. Magušar Urban (5), 7. Mostar Simon, 8. Gombač Simon (5), 9. Pevec Tadej, 10. Mihelič Igor (4), 11. Krsnik Jurij, 12. Jug Aleksander (5), 13.  Gumzej Marko, 14. David Horvat, 15. Žle Pavle

16. Potokar Gašper, 17. Andolšek Primož, 18. Kosanovič Grega, 19. Ivanovič Miroslav, 20. Mitrovič Jan, 21. Preksavec Primož , 22. Pilih    Klemen