Poročilo tekme Maribor proti Olimpija 9.4.

Zeleni avtobus se je ob približno 11. uri odpravil proti štajerski prestolnici Maribor. Padavin je bilo na štajerskem le za vzorec, tako, da je bila tekma odigrana v suhih vremenskih pogojih. Lepo številko gledalcev se je zbralo za ledeno dvorano v Mariboru, tudi nekaj navijačev Olimpije je bilo slišati. Mariborsko – Ljubljanskega derbija se je udeležila tudi manjša skupina viol, ki je nekaj časa glasno spodbujala Mariborčane, a so kmalu pokazali, da se na ragbijaški tekmi ne znajo obnašati saj so z baklo na igrišču za kratek čas prekinili tekmo.

Mariborčani so začeli silovito in zmajem v uvodnih minutah povzročali nič koliko preglavic v obrambi. Pritisk se je kmalu obrestoval, saj so Mariborčani že v 3. minuti tekme imeli kazen in tako dosegli prve tri točke.
Zmaji so se kmalu po tem zbudili in tudi sami na semafor iz kazni pristreljali tri točke. Kljub pritisku Mariborčanov je Olimpija v 8. minuti dosegla prvi zadetek in tako povedla z rezultatom 3:10 . Odlično je bil strelsko razpoložen zmaj Igor Mihelič in zgrešil samo en strel od šestih. Polčas se je končal z rezultatom 6:17 v prid Olimpije.

V drugem polčasu je Mariborčanom forma vidno padla in tako je Olimpija prevzela pobudo na igrišču. Vendar so Mariborčani na koncu vseeno pokazali pravi karakter in ne pisano ragbijaško pravilo, da se igre ne preda do zadnjega sodnikovega piska. V 75. minuti so po krilu dosegli zadetek in tako zmanjšali končni rezultat na 14:36 .

Obema ekipama čestitamo za še en izvrsten derbi.

Začetna postava Olimpije:

  1. Luka Miklič, 2. Sebastjan Rman (5), 3. Luka Potnik, 4. Aljaž Ostrež, 5. Tilen Puš (5), 6. Roman Henry, 7. Simon Mostar, 8. Simon Gombač (5), 9. Urban Magušar, 10. Igro Mihelič (11), 11. David Horvat (10), 12. Domen Čevka, 13. Luka Kocjančič, 14. Marko Gumzej, 15. Pavle Žle

Menjave:

16. Gašper Potokar, 17. Borut Završan, 18. Gregor Kosanovič, 19. Primož Preksavec, 20. Aleksander Jug, 21. Cederic Flaguer, 22. Goran Šafar