Poročilo tekme RK Ljubljana proti RAK Olimpija 2.4.

Sobota 2.4. je bila kot nalašč za mestni derbi med RK Ljubljana in RAK Olimpija. Sončno vreme, polne tribune in predvsem borbena in fer tekma. Vse to so si gledalci obetali na derbiju, ki je veljal za eno boljših tekem v zadnjem letu.

Boris Vajagič, glavni trener, je pred tekmo dejal v kolikor bomo disciplinirano in zbrano odšli v tekmo si bomo obetali veliko priložnosti in res je bilo tako. Olimpija je bila proti želvam povsem izenačena v prvem polčasu, zmaji so vršili pritisk skozi celoten prvi polčas in prisilili Ljubljančane, da so naredili kar nekaj napak, ki pa jih na žalost naši fantje niso znali izkoristiti. Na koncu prvega polčasa je igralec Ljubljane Grega Miljuš dobil rumeni karton in tako je imela Olimpija 10 minut igralca več na igrišču, a kljub temu zmajem ni uspelo doseči točk.

Želve so se ob rumenem kartonu zbudile in v drugem polčasi pohodile na plin. Takoj na začetku so Ljubljančani izkoristili kazen in streljali na gol ter dosegli tri točke. Zmajem je koncentracija malo popustila in štiri minute po tem je Ljubljana dosegla svoj prvi zadetek. Do konca tekme je Ljubljančanom uspelo doseči še dva zadetka in tako je bil končni rezultat 22:0.

Kljub porazu je bil glavni trener Boris Vajagič vidno zadovoljen. »Igralci so pokazali svoj pravi karakter in se v tekmo podali kot prava ekipa. škoda le, da nismo v prvem polčasu prišli do točk, ker verjamem, da bi potek tekme bil drugačen, če bi prišli do točk, ko so Ljubljančani delali napake. Vseeno sem zelo zadovoljen, mislim, da si ne moramo nič očitati. V soboto je že nova tekma in vse misli so osredotočene na nov vikend državnega prvenstva.« je še dodal Boris.

Olimpija se v soboto odpravljajo v Maribor, kjer bojo odigrali 2. kolo državnega prvenstva. Upajmo, da se zmaji vrnejo s polnim izkopičkom točk.

Postava, ki je začela proti RK Ljubljana:

  1. Luka Miklič, 2. Sebastjan Rman, 3. Luka Potnik, 4. Aljaž Ostrež, 5. Bojan Pirc, 6. Roman Henry, 7. Simon Mostar, 8. Simon Gombač, 9. Urban Magušar, 10. Igro Mihelič, 11. David Horvat, 12. Domen Čevka, 13. Luka Kocjančič, 14. Jurij Krstnik, 15. Pavle Žle

Menjava:

  1. Gašper Potokar, 17. Borut Završan, 18. Aleksander Jug, 19. Goran Šafar, 20. Cederic Flaguer, 21. Marko Gumzej, 22. Primož Preksavec