Prva jesenska zmaga

V soboto so člani zabeležili prvo zmago v jesenskem delu sezone.

Po tesnem porazu na pripravljalni tekmi proti RK Zagreb (9-10) in porazu v državnem prvenstvu proti RK Ljubljana (0-33), so člani v okviru ARC Preimership premagali RC Stade Rugby.

Omeniti velja, da so gostje prišli zelo oslabljeni in so tekmo začeli s štirinajstimi igralci, nato pa so izgubili še enega igralca (poškodba roke), tako da so se borili z dvema igralcema manj.

Gostje so zaradi hitre napake Olimpije, s kazenskim strelom povedli že v 2. minuti tekme. Kljub 14 igralcem so se dobro borili, tako da je Olimpija dosegla prve točke šele v 20. minuti. Pred iztekom prvega polčasa je bilo gostov na igrišču le še 13. Kljub številčni premoči, so domačini naredili preveč napak, tako da so odšli na premor z rezultatom 17-3.

V drugem polčasu so gostje pokazali veliko željo in so se borili do zadnjih atomov moči, vendar se 2 igralca manj hitro odražata na igri. Slabih deset minut v 2. polčas smo povišali prednost na 22-3, nato v 53. minuti na 27-3 in nadaljevali v tem tempu, do končnega rezultata tekme 51-3.

Igralca tekme: Lukas Dobner in Borut Završan

Zadetki za Olimpijo: Aleksander Jug, Igor Mihelič, Luka Potnik, Borut Završan(2), Marko Gumzej, Simon Mostar, Miha Hribovšek, Gregor Kosanovič
Potrditve: Pavel Žle(3)
Stade: Alexis Longuet (kazenski strel)

8.10.2016 gostimo RK Maribor.