RAK Olimpija opravičila vlogo favorita

12.11.2012, Ljubljana. RAK Olimpija je v soboto v 5. kolu II avstrijske lige gostila tekmeca iz Maribora. Mariborčani so v Štepanjsko naselje prišli z veliko motivacije in elana, saj je tekma štela tudi za državno prvenstvo.

V prvem polčasu je RFC Maribor izkoristil bledo predstavo RAK Olimpije. Zmaji niso pokazali borbenosti in želje po zmagi, kar so Mariborčani tudi kaznovali.  Štajerci so konstantno vršili pritisk na Olimpijino obrambo in bili povsem enakovreden nasprotnik, kljub temu da na papirju Mariborčani kotirajo precej nižje kot Olimpija. A kot že nič kolikokrat se je nepisano pravilo, kdor ga ne da, ga dobi, izkazalo za pravilno tudi tokrat. Tako je Olimpija uspela dvakrat doseči zadetek in povedla z rezultatom 10:0. Mariborčani se kljub temu niso predali in še naprej pritiskali na nasprotnika. To se jim je tudi obrestovala, ko so izsilili tri kazenske strele in vse tri tudi zadeli. Na odmor so s točko prednosti odšli igralci Olimpije (10:9).

Slika: slorugby.si

Odmor je očitno bolje koristil gostiteljem, saj so prikazali veliko več borbenosti in želje, da izid tekme pripeljejo v svojo korist. Zmaji so igro začeli odpirati na linijo, kar se jim je tudi obrestovalo s tremi polaganji za končni rezultat 29:9. S petimi polaganji je RAK Olimpija uspela iztržiti tudi bonus točko.

Obema ekipa čestitamo za borbenost in igro!

Vir: slorugby.si