RAK Olimpija – RC Wombats (poročilo)

Moštvo rugby kluba Olimpija je v prvem krogu druge avstrijske lige dne 15.9.2012 gostovalo pri moštvu RC Wombats Wr. Neustadt, ter doživelo poraz. Domačini so zmagali z rezultatom 13 proti 8.

Igralci Olimpije so večji del prvega polčasa prevladovali na igrišču, vendar pa so zaradi prevelikega števila napak odšli na odmor z malenkostno prednostjo 8 proti 5. Iz kazenskega strela je 3 točke prispeval Boris Brezar, skor pa je dosegel Luka Miklič.

V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Igralci Olimpije so zopet vršili pritisk na nasprotnika, si ustvarjali priložnosti za zadetek, vendar so v ključnih trenutkih naredili vse preveč napak, kar je nasprotnik v sredini drugega polčasa izkoristil in z izvajanjem hitrih kazni dosegel zadetek, ter povedel 10 proti 8. Po doseženem zadetku domačina je moštvo Olimpije zaradi nediscipline ostalo brez dveh igralcev, tako da je deset minut igralo samo 13 igralcev. V zadnjih desetih minutah tekme je moštvo Olimpije znova napadlo z vsemi močmi, vendar je za dosego zadetka zmanjkalo nekaj zbranosti in tudi športne sreče.

Kljub temu je potrebno igralcem čestitati na borbenosti, vendar pa bo do naslednje tekme potrebno veliko postoriti predvsem na disciplini v igri.

Naslednjo tekmo RAK Olimpija igra 29.9.2012 v Štepanjskem naselju v Ljubljani proti moštvi RC Bressanone.