RAK Olimpija vs. RK Ljubljana (poročilo)

Moštvo rugby kluba Olimpije je v soboto, 6.10.2012, v Štepanjskem naselju, oddigralo prvo tekmo državnega prvenstva proti ekipi RK Ljubljana ter doživelo poraz. Ekipa RK Ljubljana je zmagala z rezultatom 39:3.

Igralci Olimpije so tekmo začeli zelo napadalno, saj so nekaj uvodnih minut zelo pritiskali na nasportnika in že kmalu povedli s 3:0. Iz kazenskega strela, znotraj Ljubljanskih 22m jih je v vodstvo popeljal Brezar. Za začetek smo lahko pomislili, da bo Olimpija nadaljevala s takšno igro vse do konca, a nekako so to igarlci Ljubljane to obrnili in prevzeli pobudo za igro ter začeli z uspešnimi napadi preko linije ter tako kmalu prevzeli vodsto preko Suljiča D. Olimpiji motivacija za igro, tudi po zadetku ni padla in so se enakopravno kosali z ekipo Ljublajne, vendar pa so bili le ti na liniji hitrejši in bolj prodorni in tako so prvi polčas zaključili s rezultatom 17:3 v korist Ljubljane.

V drugem polčasu so igralci Ljubljane nivo igre nadaljevali ter že v prvem napadu povečali rezultat na 22:3. Končni rezultat  med RAK Olimpija in RK Ljubljana je bil 3:39.

Igralcem Olimpije čestitke za zelo borbeno in zelo disciplinirano igro.

Naslednjo tekmo RAK Olimpija igra, 13.10.2012 na Dunaju proti ekipi Wanderers. To bo za RAK Olimpija 3 tekma v drugi avstrijski ligi.

Slika: slorugby.si

Slika: slorugby.si