RFC Celtic Wanderers vs. RAK Olimpija (poročilo)

Ekipa RAK Olimpije je dne 13.10.2012 gostovala na Dunaju pri ekipi Celtic Wanderrers in doživela še drugi poraz v 2. avstrijski ligi. Domačini so slavili z rezultatom 22 – 19 (12 – 0).

V prvem polčasu je ekipa Celtica dominirala v vseh prvinah igre in zasluženo dobila polčas z rezultatom 12 – 0. V prvih 20 minutah 2. polčasa pa smo gledali čisto drugačno igro, saj so igralci Olimpije prevezli igro v svoje roke in po treh doseženih zadetkih povedli 19 – 12. Vendar pa je bilo to tudi vse, kar smo videli s strani Olimpije. Zadnjih dvajset minut se je igra Olimpije zopet ustavila. Ekipa Olimpije pod nenehenim pritiskom domačinov ni zdržala pritiska, tako da so domačini dosegli še en zadetek in izenačili rezultat na 19 – 19. V zadnjih sekundah tekme pa je sodnik dosodil še kazen za domačina, ki je le-to uspešno potrdil in domačini so se veselili zmage 22 – 19.

Vsekakor bo potrebno še veliko dela na treningih in predvsem discipline v igri, saj 20 minut dobre igre na celotni tekmi ne zadostuje za doseganje dobrih rezultatov.

Sledi reprezentančni premor, tekmovanje v drugi avstrijski ligi pa se nadaljuje 3.11.2012 s tekmo proti Wombatsom.