Slabe vremenske razmere botrovale k porazu zmajev

V soboto 21.11. so zmaji gostili RC Donau Wien. V Štepanjskem naselju se je tekma odvijala v slabih vremenskih pogojih, v drugi polovici tekme je bilo igrišče že čisto prekrito s prvim letošnjim snegom.

začetek 22.11.

Začetek tekme

sneg 22.11.

Po prvi polovici tekme

Tekma je bila zaradi snega in mraza nekoliko otežena, saj je vidno prišlo do kar veliko napak tako na eni kot na drugi strani. Olimpija je veliko večino tekme igrala na polovici Dunajčanov, prav tako je bila posest žoge na Olimpijini strani, vendar pa so fantje z Dunaja znali izkoristiti vsako napako, ki so jo zmaji storili. Tako so že v uvodnih minutah tekme zadeli prvi zadetek skozi nekaj lepih podaj po liniji.
V nadaljevanju tekme se je Olimpija nekoliko zbrala in pritisnila na nasprotnika. V 24. minuti je v desnem kotu Sebastjan Rman prebil obrambo in z zadetkom zmanjšal rezultat na 5 – 7 .
Igor Mihelič tokrat ni bil strelsko razpoložen, kar se je poznalo tudi na rezultatu, a je bil vseeno po tekmi razglašen za igralca tekme na Olimpijini strani.
Ne dolgo po zadetku Rmana je Olimpija zopet storila napako, ki je bila povod k novemu zadetku Dunajčanov. Tokrat je igralec s številko 15, Max Navas blokiral strel Miheliča in tako prišel do novih točk za Donau.

Glavni trener Boris Vajagič je bil po tekmi vidno razočaran: » Skozi vso tekmo smo vršili pritisk na nasprotnika, velik del tekme smo preživeli v njihovem 22 meterskem prostoru, vendar pa nismo znali izkoristiti naših priložnosti. RC Donau pa nas je za vsako napako, ki smo jo storili kaznoval ter v ključnih trenutkih prišel do zadetka. Vseeno pa moram fantom čestitati za borbeno igro, vremenski pogoji so bili zares slabi, bilo je mrzlo in mokro in v takih razmerah težko ohraniš koncentracijo. Žal nam je za štiri točke vendar pa moramo na to čim prej pozabiti. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi RC Donau za pošteno igro.«

Zmaji so morali tokrat Dunajčanom priznati premoč. Končni rezultat je bil 8 – 27 v korist RC Donau Wien.

Ekipa, ki je branila barve Olimpije:

1. Miklič Luka, 2. Sebastjan Rman (5), 3. Popovič Luka, 4. Kosanovič Grega, 5. Ostrež Aljaž, 6. Mostar Simon, 7. Kukovec Igor, 8. Gombač Simon , 9. Megušar Urban, 10. Mihelič Igor (3), 11. Krsnik Jurij, 12. Žle Pavle, 13. Kocjančič Luka, 14. Henry Roman, 15. Horvat David

Zamenjava:
16. Babnik Marko, 17. Šafar Goran, 18. Miljavec Mitja, 19. Pirc Bojan, 20. Ivanovič Miroslav, 21. Mitrovič Jan, 22. Hribovšek Miha

 

Mladinci U14 zopet uspešni, U16 lovijo svojo pravo formo

tekma mladinci 22.11.

Sončen dan za mladince

Dan po tekmi članov z RC Donau Wien se je turnir, ki bi ga morala gostiti Rugby Klub Ljubljana, nepričakovano odvil na domačem igrišču RAK Olimpije. Tokrat je bilo vreme nekoliko bolj prijazno, kot da bi igrali v drugem mestu. Če je še dan pred tem bilo igrišče lepo pokrito z belo snežno odejo, je v nedeljo sonce delalo družbo igralcem in gostom, ki so spremljali in spodbujali naše mlade zmaje.

Ekipa do 14 let je bila ponovno zelo uspešna. Najprej so z rezultatom 26 – 5 premagali Zagrebčane, na to pa je padel še Beograjski ponos. Beograjčani so morali priznati premoč. Tekma se je končala z rezultatom 49 – 5 . Obe tekmi sta bili odigrani v različici rugby 7.

Med tem, ko je ekipa do 16 let še lovila svojo pravo formo. Z rezultatom 0 – 14 so klonili proti fantom iz Srbske prestolnice. Vendar pa igra, ki so jo prikazali naši zmajčki ni bila daleč od željenih ciljev. Verjamemo v naše mlade zmaje in vemo, da jim bo ta tekma dala samo še dodaten zagon in motivacijo.
Nekaj preglavic mladim zmajem še povzroča igranje ragbija v različici 15. Do sedaj so svoj večji del tekem odigrali v ragbi 7, ki se po samem načinu igranja precej razlikuje od ragbi 15. Vendar pa se z tekme v tekmo kaže napredek in želja po igranju ragbija.

Obema ekipama čestitamo!

Puncam šok, jesenski del lige se je zaključil predčasno

Zaradi nepojasnjenih razlogov sta bila zadnja dva turnirja za punce v ragbi 7 odpovedana. Dekleta bi se morala 21.11. odpraviti v Melk in pa 28.11. ponovno na Dunaj, a bodo morala kot kaže predčasno na zimski odmor.

Trenerka Kim Habjanič je povedala: »Tega nismo pričakovale. S puncami smo se veselile teh dveh turnirjev. Zdi se nam, da smo prišle v tekmovalni ritem, nasprotnice sedaj poznamo in vemo na kaj moramo paziti. A očitno so se na avstrijski zvezi odločili, da bodo odpovedali oba turnirja in nas predčasno poslali na zimski odmor. Nimamo kaj, sedaj se bomo z mislimi in pripravami osredotočile na spomladanski del sezone, ter se maksimalno pripravile na vse turnirje, ki so pred nami.«