Slovenski ragbisti poraženi v Sofiji

Slovenska ragbijska reprezentanca je v Sofiji odigrala tretjo kvalifikacijsko tekmo evropskega prvenstva skupine ENC 2C z Bolgarijo in izgubila z 20:14.

Slovenci so bili blizu svoji drugi zmagi v tekmovanju, a so na koncu akcij naredili preveč napak. Čez dva tedna bo Slovenija v Ljubljani gostila reprezentanco Avstrije.

Domači so v prvi akciji na tekmi preko skrama povedli s 5:0, vendar so encijani hitro odgovorili z zadetkom Anžeta Troppana in povedli 7:5. Slovenija je v tem delu igre imela še nekaj priložnosti, da iz kazenskih zadetkov poveča svoje vodstvo, a je bil Enej Radelj – Šemrov nenatančen. Na drugi strani so domačini izkoristili tri kazenske strele in na polčas odšli z vodstvom 14:7.

V drugem polčasu so encijani dobro začeli in po lepi akciji je Žarko Krsmanovič dosegel drugi zadetek za Slovenijo, ki ga je Jaka Sajevic potrdil in rezultat je bil izenačen. V enem redkih napadov so Bolgari iz kazenskega strela prišli do vodstva 17:14. Slovenci so napadli, bili so blizu zadetka, vendar so ob koncu akcij zagrešili več usodnih napak. V zadnji minuti so domači ob kazni še povišali vodstvo na 20:14 in tekme je bilo konec.

Vir: Rtvslo