Turnir mladincev

V nedeljo smo na rugby igrišču v štepanjskem naselju izpeljali turnir mladincev, ki so ga popestrile tudi tekme članic.

Štirje rugby klubi (Olimpija, Ljubljana, Zagreb in Mladost) so se strinjali, da mladi ragbijaši za razvoj in dvig kvalitete ragbija v regiji potrebujejo čimveč tekem. Ker tako v Sloveniji kot na Hrvaškem primanjkuje mladinskih tekem, so sklenili dogovor, da bo vsak klub enkrat organiziral turnir mlajših selekcij.

Tako smo lahko 21.3.2016 prvi tak turnir spremljali na igrišču Oval RK Ljubljana, tokrat pa smo bili na vrsti mi.

Turnir so ob 11.00 otvorili najmlajši igralci v skupini U12. Igrali sta mešana ekipa RK Ljubljana in RAK Olimpija in Mladost. Uspešnejši so bili domači igralci.

Sledili sta dve tekmi članic v Rugby 7’s različici. Najprej sta se pomerili RK Zagreb in RK Mladost, sledila pa je tekma RAK Olimpija in RC Graz. Zmagi sta zabeležili ekipi Mladost in Olimpija.

V U14 kategoriji sta igrali mešani ekipi Slovenije in Hrvaške. V tej tekmi so bili uspešnejši gostje.

Prvo U16 tekmo sta odigrala Mladost in Olimpija, nato pa Zagreb in Ljubljana. V obeh tekmah sta bili boljši domači ekipi.

Mladinci so z dobrimi tekmami ogreli občinstvo pred nastopom deklet, kjer je bila v  tekmi med Zagreb in Graz  uspešnejša ekipa iz Avstrije, Olimpija pa je premagala Mladost.

V U16 sta se najprej pomerili poraženi ekipi iz prvih tekem, torej Zagreb in Mladost. V tej tekmi so bili boljši Levi (Zagreb). Sledila je najbolj pričakovana tekma turnirja med Zmaji in Želvami, kjer so mladi Zmaji pokazali zelo lep rugby in so z veliko razliko premagali domače rivale.

Turnir si je ogledalo veliko ljudi, ki so lahko spremljali atraktiven rugby.

Slike si lahko ogledate na naši Facebook strani.

U12RKLJ_RKOLIZAG_MLA125
W7sRK ZagrebRK Mladost015
W7sRAK OlimpijaRC Graz1912
U14RKLJ_RKOLIZAG_MLA1530
U16RK MladostRAK Olimpija043
U16RK ZagrebRK Ljubljana519
W7sRK ZagrebRC Graz048
W7sRAK OlimpijaRK Mladost2412
U16RK ZagrebRK Mladost170
U16RAK OlimpijaRK Ljubljana5210