Turnir mladincev

V nedeljo smo na rugby igrišču v štepanjskem naselju izpeljali turnir mladincev, ki so ga popestrile tudi tekme članic.

Štirje rugby klubi (Olimpija, Ljubljana, Zagreb in Mladost) so se strinjali, da mladi ragbijaši za razvoj in dvig kvalitete ragbija v regiji potrebujejo čimveč tekem. Ker tako v Sloveniji kot na Hrvaškem primanjkuje mladinskih tekem, so sklenili dogovor, da bo vsak klub enkrat organiziral turnir mlajših selekcij.

Tako smo lahko 21.3.2016 prvi tak turnir spremljali na igrišču Oval RK Ljubljana, tokrat pa smo bili na vrsti mi.

Turnir so ob 11.00 otvorili najmlajši igralci v skupini U12. Igrali sta mešana ekipa RK Ljubljana in RAK Olimpija in Mladost. Uspešnejši so bili domači igralci.

Sledili sta dve tekmi članic v Rugby 7’s različici. Najprej sta se pomerili RK Zagreb in RK Mladost, sledila pa je tekma RAK Olimpija in RC Graz. Zmagi sta zabeležili ekipi Mladost in Olimpija.

V U14 kategoriji sta igrali mešani ekipi Slovenije in Hrvaške. V tej tekmi so bili uspešnejši gostje.

Prvo U16 tekmo sta odigrala Mladost in Olimpija, nato pa Zagreb in Ljubljana. V obeh tekmah sta bili boljši domači ekipi.

Mladinci so z dobrimi tekmami ogreli občinstvo pred nastopom deklet, kjer je bila v  tekmi med Zagreb in Graz  uspešnejša ekipa iz Avstrije, Olimpija pa je premagala Mladost.

V U16 sta se najprej pomerili poraženi ekipi iz prvih tekem, torej Zagreb in Mladost. V tej tekmi so bili boljši Levi (Zagreb). Sledila je najbolj pričakovana tekma turnirja med Zmaji in Želvami, kjer so mladi Zmaji pokazali zelo lep rugby in so z veliko razliko premagali domače rivale.

Turnir si je ogledalo veliko ljudi, ki so lahko spremljali atraktiven rugby.

Slike si lahko ogledate na naši Facebook strani.

U12 RKLJ_RKOLI ZAG_MLA 12 5
W7s RK Zagreb RK Mladost 0 15
W7s RAK Olimpija RC Graz 19 12
U14 RKLJ_RKOLI ZAG_MLA 15 30
U16 RK Mladost RAK Olimpija 0 43
U16 RK Zagreb RK Ljubljana 5 19
W7s RK Zagreb RC Graz 0 48
W7s RAK Olimpija RK Mladost 24 12
U16 RK Zagreb RK Mladost 17 0
U16 RAK Olimpija RK Ljubljana 52 10