U-14 in U-16 gostili vrstnike iz Zagreba

Prejšnjo nedeljo 4. oktobra 2015, sta v Ljubljani v Štepanjskem naselju potekali dve tekmi selekcij U-14 in U-16, med rugby klubom Olimpija iz Ljubljane in rugby klubom Mladost iz Zagreba. Nedeljsko popoldne je bilo oblačno z nekaj žarki sonca, teren je bil dobro pripravljen zato je bilo prijetno igrati.

Najprej sta se pomerili moštvi iz selekcije U-14, nato pa še igralci iz selekcije U-16. Mladinci U-14 so igrali dvakrat po 15 minut, s poenostavljenimi pravili. Sama tekma je bila razburljiva in z veliko zadetki. Ko so gostje dosegli zadetek je zatem sledil tudi zadetek domačih mladincev. Žal pa domačim mladincem ni uspelo priti do vodstva ampak so vedno rezultatsko zaostajali. Ob polčasu je rezultat bil 6:4 za goste iz Zagreba. Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu, torej z veliko zadetki in držanjem vodstva s strani gostov, ki se je končal z rezultatom 10:8 za goste iz Zagreba.
Po koncu tekme U-14 je sledila še tekma U-16. Ki je bila v mnogih pogledih zelo različna. Že po tem, da so U-16 mladinci igrali po pravilih, ki veljajo tudi za člane. Igrali so dvakrat po 30 minut. In tudi takoj po začetnem sodnikovem žvižgu so domači mladinci začeli napadalno ter po parih minutah prišli do vodstva in potrditve zadetka. Zadetki so sledili eden za drugim in v uvodih minutah tekme že prišli do zajetnega vodstva. Po približno petnajstih minutah sta se trenerja obeh ekip dogovorila za zamenjavo ekip nekih igralcev, zaradi ravnovesja moči na igrišču. Vendar so tudi ob zamenjavi ekip nekih igralcev domači mladinci še povečali vodstvo in ob polčasu je bil rezultat 35:0. Drug polčas je potekal približno enako. Vendar so v izdihljajih tekme gostje prišli najprej do kazenskega strela »na gol« nato pa tudi do častnega zadetka s potrditvijo. Tekma se je končala z rezultatom 71:10 za domače mladince.