V goste prihajata RK Maribor in mladinci RK Ljubljane, punce se odpravljajo na Dunaj

Pred nami je pester rugby vikend, ki ga nikar ni vredno zamuditi. V tretjem krogu državnega prvenstva v goste prihaja RK Maribor, dekleta se bodo odpravila na svoj drugi turnir v avstrijski razširjeni ligi na Dunaj, naši najmlajši bodo doma prav tako gostili svoje vrstnike iz RK Ljubljana. Vse kakor bo to zelo zanimivo sobotno popoldne, ki pa nam ga bojo še bolj popestrile punce iz plesne skupine RISE.

 

Člani se bodo v tretjem krogu državnega prvenstva pomerili s klubom iz Štajerske prestolnice

V dosedanjih obračunih med tema dvema kluboma trenutno vodi RAK Olimpija in sicer s štirimi zmagami. Trenutno so si zmaji v državnem prvenstvu priborili eno zmago proti RK Novo mesto in pa en poraz proti mestnemu tekmecu rugby kluprvaki2ligebom Ljubljana. Ne glede na dosedanje rezultate z RK Mariborom se fantje pripravljajo na to tekmo maksimalno, saj si ne bodo dovolili, da bi na domačem igrišču prišlo do kakšnih preobratov.

»Ne bomo si dovolili, da bi prišlo do kakšnih presenečenj. Na tekmo se pripravljamo z enakim pristopom, kot do vseh pomembnejših tekem, nasprotnika ne podcenjujemo, saj vemo, da se v Mariboru rugby lepo razvija in da so fantje sposobni hitro odvzeti kakšno točko. Še vedno pa mislim, da bo tekma odigrana v pravem športnem duhu in ne s huliganskim pridihom z nogometnih zelenic. Vse navijače Olimpije pa vljudno vabim, da nas podprejo na sobotnem derbiju in si tako skupaj priborimo nove točke v državnem prvenstvu.« je še dejal glavni trener članske ekipe Boris Vajagič.

 

Članice se v soboto v podobni zasedbi odpravljajo na drugi turnir v sedmici na Dunaju

Prejšnji vikend so članice RAK Olimpije že izkusile svoj prvi nastop v avstrijski razširjeni ligi, kjer so na turnirju v Gradcu odigrale štiri tekme in slavile enkrat, proti ekipi Leoben.

»V Gradcu, smo naredile nekaj manjših napak, ki pa so bile dovolj, da nismo ohranile zbranosti. Na Dunaj se odpravljamo z igralkami, ki že nekaj časa igrajo sreceived_10206353401966277kupaj in se dobro poznajo, tako, da mislim, da je to trenutno velik plus, saj smo v preteklosti imele kar novo ekipo, ki pa še ni bila tako uigrana. Potrebno pa se bo tudi osredotočiti na podajanje žoge v napadu, trenutno smo še vedno preveč statične pri lovljenju žog, vendar pa se iz treninga v trening situacija izboljšuje.« nam je povedala glavna trenerka ženske članske ekipe Kim Habjan.

Zasedba deklet, ki se v soboto odpravljajo na Dunaj so: Tiva Pilko, Nastja Modic, Tanja Čolnik, Maruša Jarc, Maruša Trnovec, Špela Šenica, Špela Kadunc, Dominika Deželak in pa Eva Povše

Vse rezultate z Dunaja bomo v živo spremljali na našem uradnem facebook profilu.

 

Mladinci U14 in U16 se bodo pomerili z mestnim tekmecem RK Ljubljana20150912_141302_rs

V na zadnjem obračunu mladincev RAK Olimpija in RK Ljubljana so bili nekoliko boljši naši zmajčki saj so z rezultatom 35 – 22 premagali mlade želve.

»Fantje so v predtekmovalnem obdobju pridno trenirali in so pripravljeni na vse izzive v prihajajoči sezoni. Ekipa se sedaj že dobro pozna in res bo zanimivo ponovno videti mlade zmaje na igrišču.« je razložil glavni trener mladinskih ekip Miha Mahkota.

Prva tekma državnega prvenstva v sezoni 15/16 se bo pričela ob 12.00, otvorila jo bo ekipa U16 za tem pa bo sledila še tekma ekipe U14.

 

Razpored sobotnega dogajanja na igrišču RAK Olimpije v Štepanjskem naselju:

Državno prvenstvo do 16 let:

RAK Olimpija U16 : RK Ljubljana U16 , pričetek 12.00

Državno prvenstvo do 14 let:

RAK Olimpija U14 : RK Ljubljana I U14 , pričetek 12.20
RK Ljubljana I U14 : RK Ljubljana II U14 , pričetek 12.40
RAK Olimpija U14 : RK Ljubljana II U14 , pričetek 13.00

Državno prvenstvo člani:

RAK Olimpija : RK Maribor , pričetek 14.00