Turnir kot ga še ni bilo

2nations7sTurnir, kot ga v Sloveniji še ni bilo, si boste lahko ogledali v soboto, 16.9.2017.

Zasnovan je v sodelovanju z ekipo iz italijanskega kluba Rugby Fogliano. V ogrevalnem delu sezone smo si tako zadali organizacijo dveh povezanih turnirjev pod imenom 2 nations 7s. Prvi turnir bo potekal 16.9.2017 v Ljubljani, drugi pa 30.9.2017 v Foglianu (Italija). Ekipe, ki bodo sodelovale na obeh turnirjih, se bodo borile za prvi tovrstni pokal. Nastal je na pobudo naših deklet, znan pa je kot “pre season” turnir, saj želijo biti dekleta kar najbolje pripravljena na prihajajočo sezono.

Na prvem tovrstnem turnirju bo sodelovalo 8 ekip iz sedmih držav, kar je zelo impresivno, delno pa bo finančno podprt tudi s strani Rugby Zveze Slovenije.

Iz Hrvaške pridejo prvič v Ljubljano, državne prvakinje iz Splita – Nada. BIH bodo zastopale igralke iz Dervente – Gladiatorke. Iz Italije boste lahko spremljali ekipi Jäger7s (Rugby Fogliano) in Villorba. Iz Avstrije pridejo dekleta iz Rugby Donau, iz Madžarske pa Tarnok Rugby kluba. Iz daljne Slovaške se bodo pripeljale državne prvakinje iz Košic, kjer je letos potekalo evropsko prvenstvo v rugby 7s.

Nado, Gladiatorke in Donau naša dekleta že dobro poznajo. V Splitu so se namreč že večkrat udeležile turnirjev, katere redno ogranizira Nada. Gladiatorke so gostile naše Zmajčice na pripravah na evropsko prvenstvo, proti igralkam iz Dunaja pa se redno srečujejo v avstrijski ženski 7s ligi. Ekipo Košic so povabile kar na evropskem prvenstvu, vendar proti njim še niso igrale. Igralke Fogliana so spoznale na Tarvisio Snow Rugby turnirju, pa tudi na domačem terenu so že igrale proti njim. Villorba in Tarnok pa sta našim dekletom še neznanka.

Prva tekma se bo odigrala predvidoma ob 12:00, vendar lahko pridete na igrišče že ob 9:00, saj bo pred turnirjem organiziran še Try-out.

Po končanem turnirju bodo udeleženke in publiko zabavali Leteči potepuhi.