Zmaga Slovenije

Z velikim srcem do pomembne zmage!

Slovenska ragbi reprezentanca je v prvi tekmi evropskega pokala nacij, v skoraj nemogočih vremenskih razmerah, na ljubljanskem Ovalu, premagala favorizirano Madžarsko z rezultatom 8-7 (5-0).

Encijani so že na začetku tekme prevzeli pobudo in v 25. minuti povedli preko Joviča. Skozi celoten prvi polčas so bili boljši nasprotnik, spolzka žoga in moker teren, sta pa preprečila, da bi slovenci še povečali vodstvo.

Drugi polčas so bolje pričeli gostje in po nekaj minutah pritiska na slovensko obrambo, uspeli doseči zadetek za vodstvo 7-5. Encijani so nato vse moči usmerili v napad. Madzari so pod pristiskom storili veliko število kazni. Eno izmed njih je uspešno izkoristil kapetan Dali Suljič in z kazenskim strelom povedel slovence v vodstvo 8-7. Domačini so nato s fanatično obrambo ubranili vse napade gostov in nekoliko presentljivo, vendar povsem zasluženo prišli do pomembne zmage.

Kapetan ekipe, Dali Suljič: ” Pomembna zmaga v izredno težih razmerah. Dež in mehko igrišče sta nam onemogičila svojo igro. Borbenost fantov se je na koncu obrestovala, dobili pa smo tudi potrdilo, da je mlada ekipa na pravi poti.”

Delegat mednarodne rugby zveze, Jean Pierre Juanchich: »Slovenija je pokazala veliko srce!«

Naslednja tekma čaka Encijane 7.12.2012, ko gostujejo na Cipru.

Točke za Slovenijo sta dosegla: Jovič 5, Suljič 3