Zmaga v zadnji minuti

Pretekli vikend so se člani odpravili v sosednji Gradec, kjer so odigrali že četrto tekmo v razžiršjenem avstrijskem prvenstvu – ARC Premiership.

Tudi tokrat so bili oslabljeni, saj je nekaj ključnih igralcev poškodovanih oz. so bili drugače odsotni, vendar so se v Avstrijo odpravili z enim ciljem, in sicer, da se v Ljubljano vrnejo z zmago. Pričakovali so trdo tekmo in pričakovanja so se uresničila.

Domačini so prvi dosegli zadetek, vendar ga niso potrdili, tako da so povedli s 5-0. Kmalu je Mihelič s kazenskim strelom znižal vodstvo na 5-3. Z zadetkom Rmana in zgrešenim strelom na gol, so zmaji prvič na tekmi povedli s 5-8. Domačini so v prvem polčasu uspeli še enkrat položiti žogo v polje zadetka in tokrat uspešno potrdili, tako da je bil rezultat polčasa 12-8.

V drugem polčasu so Zmaji močno pritisnili in uspeli položiti žogo v polje zadetka, vendar le-ta ni bi dosojen, saj sodniki tega niso videli. Pritisk Zmajev se je obrestoval. Mihelič je zadel  kazenski strel, Završan pa dosegel še en zadetek, tako da je Olimpija ponovno prevzela vodstvo 12-16. V 77. minuti so domačini prevzeli vodstvo s potrjenim zadetkom 19-16. Gostje so ponovno prevzeli pobudo na tekmi in še močneje pritisnili na obrambo domačinov. Kljub trem dosojenim kaznim in ugodni poziciji za strel na gol in s tem zagotovim izenačenjem, je bila želja po zmagi premočna. Že v izteku tekme (83. minuta) je Ivanovič v polju 22 z nogo podal žogo za obrambno linijo domačinov. Z malo sreče se je žoga odbila Horvatu v roke, ki je žogo le še položil v polje zadekta. Mihelič je zadetek še potrdil, tako da so Zmaji dosegli svoj cilj. Končni rezultat 19-23.