Zmagovit zaključek jesenskega dela sezone

Igralci Olimpije smo se na zadnjo tekmo jesenskega dela sezone odpravili na Dunaj, kjer nas je čakala tekma proti RC Vienna Celtic.

Z nami se je tokrat odpravila tudi mlajša generacija zmajev, ki je odigrala mini turnir v Rugby 7 različici. Odigrali so dve tekmi rugby 7. Najprej so se pomerili proti domačinom in jih premagali. RC Donau pa je bil težji nasprotnik, vendar so se Zmaji dobro borili. Pokazali so, da igrajo zelo lep rugby. Po odigranih tekmah so združili vsa tri moštva v dve mešani moštvi po 15 igralcev in odigrali še medsebojno tekmo v rugby 15.

Članska tekma je potekala v hladnem vremenu a na super igralni površini. Dimenzije igrišča so bile (tipično za avstrijski rugby) premajhne, s črto zadetka premaknjejo 5 metrov v notranjost igrišča. 15 metrske črte ni bilo zarisane, goli pa so bile skupaj zvezane fižolovke.

Tekmo smo večino časa igrali s svojim tempom in se nismo prepuščali pričakovanim provokacijam in nešportni igri nasprotnikov, vseeno pa smo zaradi sojenja postali nervozni in občasno zaradi tega izgubili strukturo igre.

Prvi polčas je bil naš. Ob polčasu smo si priborili prednost 13 točk. Mihelič je dvakrat streljal zadel gol iz kazenskega strela in obakrat zadel, ter tako dosegel 6 točk. v 39. minuti je Mihelič, po odlični akciji iz avta dosegel še zadetek, ki ga je nato še potrdil in tako vpisal še 7 novih točk. Žal si je pri polaganju žoge poškodval ramo, tako da ni mogel nadaljevati tekme v svojem ritmu. Rezultat polčasa 0-13. Polčas je zaznamovalo tudi grdo podiranje igralca Vienna Celtic, ki je z ramenom s pravim “shoulder chargom” zadel Henryja v brado, kar pa sodnik ni kaznoval. Henry je še odigral do polčasa.

V drugem polčasu je prišlo na naši strani do precejšnih sprememb. Mihelič se je zaradi poškodbe ramena umaknil na pozicijo branilca, Jug pa se je prestavil na njegovo mesto. Henryja je zamenjal Pogačar, na mesto prvega centra, pa se je preselil Magušar. Strelske naloge na gol je v drugem polčasu prevzel Žle, ki je v 63 minuti dvignil vodstvo na 0-16. Domačini so kmalu uspeli znižati vodstvo, saj so v 65 minuti dosegli zadetek in ga tudi potrdili – 7-16. Domačini so postajali čedalje bolj nervozni in igrali še bolj agresivno kot v prvem polčasu, kar se jim pa ni obrestovalo. Žle je tako v 70., 73. in 76. minuti zadel tri kazenske strele in vodstvo povišal na 18 točk (7-25). Domačinom je v 78. minuti uspelo doseči še en zadetek. Končni rezultat 14-25.

Moramo še poudariti, da sta bila oba strelca 100% učinkovita pri strelih na gol.

Tokrat je na tekmi avt deloval brezhibno. Osvojili smo vse svoje avte in nekaj nasprotnikovih. Naš skram je dominiral tudi v zaprtih skramih.