Alpine Rugby Championship

ARC je mednarodno tekmovanje v katerem slovenski klubi sodelujejo od leta 2011. RFC Bežigrad je bil prvi slovenski klub, ki je pristopil v tekmovanje, ki se je  takrat imenovalo Bundesliga. V isti sezoni je v tekmovanje pristopil tudi RK Maribor, vendar v 2. Bundesligo oz. Nationalligo.

2012/2013
Leta 2012 sta se ligi pridružila še RK Ljubljana (Bundesliga) in RAK Olimpija (Nationalliga).
V sezoni 2012/2013 je RK Ljubljana dosegla 2. mesto v 1. ligi, RFC Bežigrad pa 4.
RAK Olimpija je v Nationalligi dosegla 3. mesto, RK Maribor pa predzadnje – 7. mesto.

Lestvica 2012/2013

2013/2014
V sezoni 2013/2014 je šlo slovenskim klubom še bolje kot v prejšnji sezoni. Oba ljubljanska kluba sta v tej sezoni dobila okrepitve iz RFC Bežigrad, ki je žal izgubil svoje prostore. RK Ljubljana je brez poraza osvojila prvo mesto v Bundesligi, RAK Olimpija pa brez poraza prvo mesto v Nationalligi.  RK Maribor je napredoval za eno mesto. V tej sezoni smo bili priča izključitvi italijanskega kluba RC Brixen (ITA) iz Nationallige, saj se niso udeležili dveh tekem.
Olimpija si je z zmago priborila mesto v 1. ligi.

prvaki2lige

Lestvica 2013/2014

2014/2015
Novo poglavje za RAK Olimpijo in prvič uporabljeno ime Alpine Rugby Championship. To sezono smo prvič zaigrali v prvi ligi in dosegli 4. mesto. Omeniti velja, da smo od štirih izgubljenih tekem, dve tekmi izgubili za vsega dve točki, s tem da smo imeli v eni tekmi možnost zmagati z zadnjim kazenskim strelom na gol, ki pa je bil žal neuspešen. Poraz proti domačim rivalom RK-LJ je bil višji, vendar smo pokazali dobro igro in napredek. V zadnjem porazu proti drugo uvrščenemu Stade Rugby, pa smo do zadnje minute vodili za tri točke, nakar je domačinom uspelo doseči zadetek. Doživeli pa smo zelo boleč poraz proti RC Donau. Pričakovali smo, da bo sezona težka in upali na tretje mesto, vendar se žal ni izšlo po načrtih. Poškodbe in upad igralcev so terjali svoj davek.

RK Ljubljana je ponovno osvojila prvo mesto v ARC 1. RK Maribor je osvojil peto mesto v ARC 2.

Lestvica 2014/2015

2015/2016
V tej sezoni se v ARC ligi ponovno dogajajo spremembe. RK Ljubljana se je odločila za izstop iz lige. To sezono igrajo v RRC (Regional Rugby Championship).
ARC se je prestrukturirala. Tako lahko spremljamo Premiership in Championship. Premiership je prva liga, Championship pa je še vedno druga liga. Ta se deli na južni in severni Championship.