Flag/Tag rugby

Flag/Tag Rugby je hitra igra brez stika, ki jo je mogoče poučiti na mladinski ravni in je namenjena razvoju osnovnega ragbija pri igralcih. Igra spodbuja razvoj tekaških in podajalnih spretnosti, pri čemer je končni cilj igre, da se igralci zabavajo.

Za igranje igre potrebujete le trakove za označevanje (tag belt) in žogo, in že ste pripravljeni! Spodaj si oglejte številne koristi igranja Tag Rugby.

 1. Vključujoča igra
  Tag Rugby je vključujoča igra, kar pomeni, da je odprta za vse, ki želijo igrati, ne glede na spol ali sposobnost. Ne diskriminira glede starosti, postave ali izkušenj, kar pomeni, da lahko dekleta in fantje igrata to športno igro igrajo skupaj.
 2. Odlično za začetnike
  Tag Rugby je hitra igra z veliko doseženimi točkami, ki vključuje igralce. To je še posebej pomembno za začetnike, saj spodbuja zabavo in občutek dosežka na vseh ravneh. V Tag Rugbyju je posedovanje žoge in doseganje točk veliko večje kot v kontaktnem ragbiju, kar pomeni, da novi igralci koristijo več posedovanja, več podaj in več točk.
 3. Lahko se igra kjerkoli
  Tag Rugby je mogoče igrati kjerkoli, s katerimkoli številom igralcev. Ne glede na to, ali iščete sproščeno družinsko zabavno igro v lokalnem parku ali bolj strukturirano tekmovanje 7 proti 7 v organizirani ligi, obstajajo možnosti za vsako vrsto igralca.
 4. Dobro za ostale različice rugbyja
  Tag Rugby nudi dobro pripravo za ostale različice rugby (Rugby 7 in Rugby Xv), saj omogoča in spodbuja napadalce, da se prebijejo mimo obrambe in podajo žogo za hrbet branilcev. Koncept napada lahko v igro uvedemo, ko postanejo igralci bolj vešči.
 5. Varnostna športna igra
  Tag Rugby je veliko varnejša športna igra za mlade igralce. Številni starši se izogibajo ragbiju zaradi grobe narave trčenj in številnih poškodb igralcev. V Tag Rugbyju se trčenje nadomesti s trakom – igralci morajo samo označiti svoje nasprotnike, da pokažejo, da so bili ustavljeni.
 6. Otroke ohranja v dobri telesni pripravljenosti
  Tag Rugby je fantastičen način za otroke, da ostanejo v dobri telesni pripravljenosti na zabaven in energičen način. Stopnja aktivnosti med igro spodbuja moč kosti in mišic ter dobro telesno koordinacijo, spodbuja otroke, da ostanejo telesno pripravljeni, medtem ko uživajo.
 7. Vgrajuje pozitivne vrednote
  Pozitivne vrednote, kot je poštenost, se vgrajujejo v otroke že v zgodnjem otroštvu. Na primer, trak je veliko bolj nevsiljiv od trčenja, zato morajo igralci biti pošteni glede tega, kdaj so bili označeni.
 8. Spodbuja ekipno delo
  Tag Rugby je ekipna igra, in vsi igralci morajo sodelovati, da zmagajo. Igralci se naučijo zaupati drug drugemu in se zanašati drug na drugega – lastnost, ki jo lahko razvijajo in uporabljajo v vsakdanjem življenju.
 9. Spodbuja disciplino
  Igra Tag Rugby pri igralcih spodbuja disciplino. Kot pri katerem koli drugem športu so tudi pri tej igri pravila, ki jih je treba upoštevati, da dosežemo pošten in pozitiven rezultat.